Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Видове парфюмни композиции

parfimi

Parfum или Eau de Toilette, Eau de Parfum или Spray Cologne.

 

Всички те са съставени от ароматен концентрат, спирт и вода, и се отличават по техните пропорции. Понякога в съвсем малки дози се прибавят оцветители и антиокислители, но те не променят аромата. 

 

Разликата е в съотношението на концентрацията на ароматичните масла и спирта и съответно в трайността и интензивността на аромата. Именно затова цената на един и същ аромат зависи от типа, под който се продава. 

 

В някои случаи думи като "extrême" и "concentrée", добавени към името на аромата могат да разкрият напълно различни ароматни съотношения.

Различните парфюмерийни къщи дават различни концентрации на всеки от техните парфюми. Затова може да се получи тоалетна вода от една къща да бъде по-концентрирана от парфюмната вода на друга къща. 

 

Parfum


Най-концентрирани и интензивни са парфюмите. По френски маниер те се наричат Parfum, по английски - Perfume, има и трето поостаряло название - Extrait. Те се продават в малки флакони, най-често по 7 или 15 ml. При тях ароматният концентрат по правило е 20-30%. Парфюмите са най-скъпи, обикновено са в интересен по форма флакон и красива опаковка. Използват се най-скъпи естествени есенции от цветя, които в другите видове присъстват частично под формата на изкуствени заместители.
 

Eau de Parfum - EDP


В буквален превод означава вода от парфюм. По сила на аромата заема второ място, ароматните концентрати при него са 15–25% и 96% алкохол. Някои производители променят названието му на Parfum de Toilette (тоалетен парфюм). Eau de Parfum и всичките му варианти са най-подходящи за жени, при които парфюмирането е станало навик и необходимост.
 

Eau de Toilette - EDT


В превод означава тоалетна вода. При него ароматните концентрати са 10-20% (6-12% при мъжките) и 85% алкохол.. Мирише по-леко от Eau de Parfum и Parfum.
 

Eau de Cologne - EDC


Или одеколон. Аналог на Eau de Toilette. В парфюмерията рядко се произвежда за жени (обикновено за мъже). При американските парфюми се употребява думата Cologne. В тези случаи концентрацията на ароматните съставки е 12-25% и 80% алкохол и съответства на френските Eau de Parfum или Eau de Toilette.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
JEAN PAUL GAULTIER LE MALE LE PARFUM FRAGRANCE
Invictus Onyx
libre