Меню
Профил
Език

Категории

Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ

   Уважаеми клиенти,

Моля прочетете внимателно общите условия за пазаруване чрез магазина за електронна търговия Parfumi-Market.bg. Тези условия регламентират отношенията между "Вамарт" ЕООД, собственик на Електронен магазин www.Parfumi-Market.bg и посетителите и потребителите на интернет страниците и услугите, намиращи се на домейна. Parfumi-Market.bg   може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. Ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница периодично, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас. С влизането, разглеждането и/или използването на този сайт се счита, че Вие сте съгласни и приемате тези условия за ползване.

Parfumi-Market.bg предоставя на Клиента възможност да закупува предлаганите в магазина стоки чрез отправяне на заявка и заплащане на съответната продажна цена, при съобразяване и стриктно спазване от страна на Клиента на настоящите Общи условия, както и на допълнително посочени на съответните Интернет страници в Parfumi-Market.bg изисквания за конкретните стоки.

 Parfumi-Market.bg:

- предоставя свободно необходимата информация съгласно Закона за защита на потребителите.

- се задължава да защитава предоставената от Вас лична информация.

- се задължава да изпълнява договореностите с клиента с дължимата грижа.

- се задължава да достави поръчаната стока в договорения срок.

- не се задължава да достави поръчана стока при посочени неверен адрес или телефон.

- не носи отговорност за невярности в посочената от производителя информация за стоката.

- не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си, при възникването на обстоятелства независещи от магазина

- не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

- има правото да променя марките, продуктите и цените по свое усмотрение по всяко време без предварително уведомяване на потребителите.

Клиентът:

- се задължава да посочи валидни телефон и адрес за доставка.

- се задължава да заплати цената на поръчаните стоки, както и определената сума за доставка, съгласно договореното.

- се задължава да получи поръчаните стоки като осигури възможност за приемането им.

- се задължава да не прави фиктивни поръчки, измислени отзиви за даден продукт или да подава друга невярна информация.

- носи пълна отговорност за опазването или предаването на трети лица на потребителското си име и паролата, както и за всички действия, извършвани с тях.

- има правото да се откаже от поръчаните стоки в срок от 7 работни дни от получаването й, при определените по-долу условия.

ПРОДУКТИ И ЦЕНИ

Всички продукти в Parfumi-Market.bg са нови, оригинални и с гарантирано качество!

Продуктите се доставят от официални вносители и представители. Продуктите са описани и подредени в категории, улесняващи представянето им. Основните им характеристики са изписани подробно в страницата, представяща всеки продукт. Някои продукти се предлагат в няколко варианта отстрани до снимката на продукта има падащо меню, от което може да изберете желания от Вас вариант. Публикуваните в този сайт описания и снимки на продукти са за общи информационни цели. Parfumi-Market.bg се стреми да поддържа актуална информацията за предлаганите продукти.  Някоя от информацията, публикувана в сайта е възможно да се отнася  до продукти, които не се предлагат или не са достъпни в момента. Наличността на продаваните стоки не се публикува. Свържете се с нас на посочените координати и ние ще Ви дадем повече информация за наличните продукти и конкретните характеристики.

В страниците на този сайт потребителите имат възможност да публикуват мнения относно предлаганите продукти. Ние не поемаме по никакъв начин отговорност за верността и коректността на информацията. Отговорността се носи изцяло от потребителите, публикували мненията.

Цените на продуктите са в български лева с включен ДДС. Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка, която зависи от вида на продукта и не включва разходите за доставка. Общата дължима сума се финализира след прибавяне на разходите по доставката и след потвърждение за същата от клиента. Разходите по наложени платежи и застраховка са за сметка на магазина.  Parfumi-Market.bg  има правото да променя цените по свое усмотрение и по всяко време без предварително уведомяване на потребителите. Потребителят заплаща цената, актуална по време на поръчката. Обявените намаления в раздел "промоции" е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалението, цената важи до изчерпването на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

ГАРАНЦИЯ И РЕКЛАМАЦИЯ

Стремежът ни е да бъдете удовлетворени от всички продукти. Parfumi-Market.bg гарантира, че всички продукти са в срок на годност и към момента на изпращане нямат недостатъци, които да намаляват стойността или годността им за обичайна употреба. Ако поради някаква причина Вие не сте напълно удовлетворени, можете да се откажете от продуктите, да ги замените, да ги върнете и да получите обратно парите си в срок от 14 дни след получаване на продуктите, съгласно Закона за защита на потребителите.

ВАЖНО! Задължително условие е закупените продукти да са в изряден търговски вид,  без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката и е във вид, в който е получена и по условията от чл.55 от ЗЗП. На връщане, замяна и отказ не подлежат продукти, които НЕ отговарят на тези условия! Магазина е в правото си да откаже връщането на продукт по свое усмотрение, ако обстоятелствата го налагат.  Всеки случай се разглежда индивидуално!

Връщане на закупена стока

- Ако по някаква причина клиент не иска закупения продукт може да го върне в 14 дневен срок от получаването му и при спазени условия относно продукта. Транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват. След получаване на върната стока и прегледа й, стойността без транспортните разходи се възстановяват на клиента – в брой, с наложен платеж или по сметка в законно установен ред.

- В случай на фабричен дефект,  който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения.

Замяна на закупена стока

- Ако по някаква причина клиент е сбъркал и е поръчал друг продукт от това, което е искал и до изпращане на доставката не е установил грешката си може да замени получения продукт с друг в 14 дневен срок и при спазени условия. Разходите за връщане на продукт и изпращане на новозаявения са за сметка на клиента. Ако има разлика в стойността на новата и старата поръчка то тя се компенсира.

- При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направената от него покупка в срок от 24 часа от получаването й. При установяване на такава грешка, клиентът връща продукта за сметка на магазина и му се изпраща действителния, пак за сметка магазина.

Отказ от поръчка

- Клиентът има право да откаже приемането на пратката, ако има установено в присъствието на куриера несъответствие между заявената за покупка и доставената стока. Пратката ще бъде върната за сметка на магазина, който се ангажира при съгласие от страна на клиента да изпрати своевременно действителната стока.

- Сумата, която клиентът следва да заплати на куриера не съответства на дължимата. В такъв случай молим клиента незабавно да се свърже с нас, за навременна корекция на наложения платеж.

- Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена / разпокъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със запис в товарителницата от получателя. Изготвя се констативен протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и нейната опаковка. В случай че клиента вземе пратката на своя отговорност и не предяви своите претенции пред куриера, рекламацията е недействителна.

Рекламации

- Рекламации се приемат по удобен за клиента начин (телефон, e-mail или формуляр) като клиента посочва причините за предявената рекламация.

- Parfumi-Market.bg си запазва правото да не приеме констатацията на клиента, ако прецени, че основанието му за рекламация е неоснователно или е следствие на неправилна употреба от страна на клиента.

- Parfumi-Market.bg уведомява клиента за становището си в най-кратък срок на посочения от него телефон или e-mail.

Oнлайн решаване на спорове
 

В случай, че нашата помощ и/или комуникация не е отговорила на Вашите очаквания, можете да се запознаете със системата за онлайн решаване на спорове, администрирана от Европейската Комисия.

За онлайн решаване на спорове може да използвате електронната платформа за ОРС, посредством следната електронна връзка: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show

СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА

Parfumi-Market.bg стриктно спазва закона за защита на личните данни и не иска да получава конфиденциална или защитена информация от Вас чрез този сайт. Уважаваме правата на всички посетители и клиенти на сайта и се задължаваме да ги пазим. Вашите лични данни ще бъдат използвани само за нуждите на сайта. Тази информация ще ни е необходима за да обработим поръчката Ви. Можем да използваме информацията също така и за да Ви уведомим за новини или промени, свързани с електронния ни магазин, но няма да бъде давана на трети страни по никаква причина. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този сайт, ще се считат за не поверителни и не представляващи предмет на права. Клиентът носи пълна отговорност за опазването или предаването на трети лица на потребителското си име и паролата, както и за всички действия, извършвани с тях. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до Parfumi-Market.bg с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този сайт каквато и да е информация, която е в нарушение с действащите закони. Parfumi-Market.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре Вашите нужди и интереси и така да можем да Ви предоставим услуги с по-добро качество.

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията в сайта Ви дава редица права и възможности.

- Получавате потребителско име и парола, с което се идентифицирате в магазина

- Можете да правите поръчки онлайн

- Можете да оставяте своето мнение и оценка за предлаганите продукти

- Можете да се абонирате за e-mail с информация относно специалните намаления и предложения, промоции и нови продукти, услуги или марки

- Адресна книга - можем да доставим стоката на избрано от Вас място, а не само на домашния Ви адрес! Това е удобно особено, когато се прави подарък за рожден ден или друг повод

- Последни поръчки - ще можете да разгледате хроника на вашите покупки от нашия магазин.

- Можете да следите статуса на поръчките си.

- Списък с желаните от Вас продукти.

Как да се регистрирате:

Ако желаете да се регистрирате изберете "Регистрация". Ще отидете на страница, където трябва да попълните коректно всички полета с Вашите данни, до които ще имате достъп само Вие и ще бъдат виждани единствено от нас и използвани само за нуждите на сайта. След като попълните всички данни трябва да натиснете отново бутона "Регистрация". Ако сте въвели вярно Вашите данни ще се зареди страница, поздравяваща Ви за успешната регистрация. На e-mail адреса, който сте посочили в регистрационната форма ще бъде изпратено писмо, което потвърждава успешната Ви регистрация в магазина. Вече сте регистриран като клиент в Parfumi-Market.bg.

Ползване на сайта:

От лявата страна на магазина се намира списъкът с раздели в нашия магазин. Кликвайки върху името на даден раздел ще се зареди страница и с подкатегориите. За Ваше улеснение имате възможност директно да търсите даден продукт в търсачката на магазина по име, марка, или характеристика. Можете да изберете продукт от полета "Промоции", "Ново" или от падащият списък "Производители", който Ви дава възможност да извадите на страницата само стоките от даден производител. Едно под друго са разположени снимките на дадените продукти, до тях името на продукта, производителят, разфасовката  и  цената на артикула. Всяка снимка и наименование на артикули, които виждате са препратки към описанието на продукта. На индивидуалната страница на всеки продукт може да видите снимката на дадения артикул в по-голям размер, подробно описание, различните разфасовки при някои продукти и цената. Можете да прочетете мненията, които други клиенти са оставили за него, да оцените продукта и да дадете Ваш коментар или да изберете продукта за закупуване, натискайки бутона "В количката", който дава намиращите се в нея продукти.  

ПОРЪЧКА

Как мога да поръчам?                                                                                                   

За Вашето удобство имате възможност да избирате от няколко начина за поръчка. Можете да поръчате през сайта, като регистриран клиент. Можете да поръчате и без да е нужно да се регистрирате.

- Обадете се нашия телефони от 10:00 до 19:00 часа 

                  0877 67 27 10

- Можете да поръчате на e-mail:  shop@parfumi-market.bg

- Можете да се свържете с нас и на онлайн чат

Как мога да направя поръчка в сайта?

Може да поръчате през сайта, като за това е необходимо да сте регистриран наш потребител. Можете да направите и поръчка като гост без да е необходимо да се регистрирате. Ако не сте регистриран потребител или не сте въвели Вашите данни за Вход, съдържанието на кошницата ще бъде автоматично изтрито при напускане на страницата на магазина.

Ако вече сте направили своят избор и сте решили да закупите стока от Parfumi-Market.bg трябва да отидете на индивидуалната страница на продукта който сте избрали и да кликнете върху бутона "В количката". Той ще Ви отведе на страница, която дава статуса на Вашата количка.

Как мога да променя съдържанието на количката?

Съдържанието на количката се представя чрез снимка и наименование на продуктите, които сте избрали за закупуване, тяхното количество, цена, както и обща цена на продуктите, които са във Вашата количка. За да премахнете продукт от кошницата натиснеге бутона "Махни", а след това "Обнови". Можете също така да изчистите съдържанието на цялата количка. За да промените количеството, коригирайте броя и натиснете бутона "Обнови”. За да бъде изпълнена и запаметена която и да било промяна в кошницата е нужно да натиснете бутона "Обнови". Така страницата ще се презареди и ще Ви бъде показано актуалното състояние на кошницата.

Ако искате да добавите и други продукти в нея, натиснете бутона "Продължи пазаруването". Ако сте приключили с избора на продукти и желаете да оформите поръчката, натиснете бутона "Поръчка"

Как да оформя поръчката?

Поръчването на продукти от нашия сайт е изключително опростено и улеснено. Предлагаме Ви най-бързата поръчка, само в една страница. За да бъде оформена и успешно изпратена поръчката е нужно само да попълните адрес за доставка и да изберета метод на плащане.

- адрес на доставка - Желателно е да дадете адрес, на който е възможно да приемете пратката в работно време. Ако адресът, на който искате да бъде доставена поръчката, съвпада с този от регистрацията може да продължите нататък или да го смените.

- начин на доставка - Изберете начина на доставка

- методи на плащане - Имате възможност да изберете от няколко начина на плащане, с наложен платеж, банков превод или онлайн

- специални инструкции - Тук можете да добавите коментар към поръчката си

- Финализирайте поръчката

ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

След като получим Вашата поръчка, задължително Ви се обаждаме по телефон за окончателно потвърждение, уточняване на наличностите на продуктите и доставянето им. Именно за това е необходимо да запишете актуален Ваш телефон. Молим клиенти, с които в рамките на 48 часа след поръчка, не сме се свързали да се обадят на посочените телефони. Развитието на вашата заявка може да проследите на e-mail адреса, който сте посочили при Вашата регистрация с различните статуси по време на обработката:

НОВА – този статус поръчката получава още с първия e-mail, което означава, че Вашата поръчка е успешно направена и приета.

ПОТВЪРДЕНА – този статус поръчката получава, когато сме получили потвърждение от Вас

ИЗПРАТЕНА – това означава, че пратката е предадена на куриерска фирма и Вие ще я получите скоро.

ДОСТАВЕНА – на лице е успешна доставка на поръчката

E-MAIL – това означава, че не сме успели да се свържем с Вас по телефона за потвърждаване на поръчката. Молим клиентите, получили такова писмо да се свържат с нас.

ОТКАЗАНА – поръчката е отказана от клиента и не се изпълнява.

ЧАКАЩА  – поръчаната стока не е налична в момента, но се очаква получаването й в близките дни. Клиента е уведомен и е съгласен да изчака.

НЕНАЛИЧНА – поръчаната стока не е налична и не се очаква нейното получаване и не се изпълнява.

ВЪРНАТА - клиента е върнал закупената стока

ОЧАКВА ПЛАЩАНЕ - очаква се да получим плащане на поръчката

НЕОСЪЩЕСТВЕНО ПЛАЩАНЕ - плащането е неуспешно

ПРОВЕРКА НА ПОРЪЧКИ

Ако не сте сигурни за статуса на поръчката си, винаги можете да се свържете с нас от 10:00 до 19:00 часа по удобен за Вас начин като съобщите номера на поръчката си или Вашето име. Поръчки направени след 15.00 часа се обработват следващия работен ден.

ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Стоките поръчани от нашия електронен магазин, се доставят от куриерска фирма до адреса, указан при заявката, или при допълнително уговорени с клиента условия и срокове (вижте повече в раздел „Доставка”).

Продуктите се заплащат при доставянето им на посочения адрес с наложен платеж, ако сте избрали този метод на плащане. Заплаща се на куриера. Не плащате нищо допълнително, всички разходи по доставката са отбелязани в цената на поръчката. Parfumi-Market.bg поема разходите по инкасо и застраховка на стоките.                                                                                                                                                   

Плащанията на стоки към Parfumi-Market.bg са неавансови и са съобразени с член 93, ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

За всички неуредени въпроси от настоящите Общи условия между Parfumi-Market.bg и клиента се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България. Ако имате допълнителни въпроси и коментари, можете да се свържете с нас на посочените координати !

Приятно пазаруване!

Последна актуализация: Декември 2023 година